catchup, as always ^^

det händer mycket... =)

   Förra helgen tillbringades delvis med Marcus Birro på Södra teatern. Sån lyx det är att bara kunna åka in en random kväll och göra typ vadsomhelst! Me be happe. ;-) På lördan hängde jag med Jonatan. Hela dan, typ! Sjukt spontant och väldigt trevligt var det när vi gjorde hans rum mer hemmamysigt med gardiner och väggtyg.
   På söndan gick jag på gudstjänst med John o Linda =D Efter det promenerade vi från Medborgarplatsen in till centrum, via julmarknad i gamla stan. Mys! (och sötnosarna bjöd mig på mat, Guld!)

Veckan var, inte så spännande.. INte före onsdag iaf, då det var bibelMusikernas konsert! Riktigtriktigt nice. Har lyckats missa deras spelningar förut o så, så det var extra kul för mig =) Favorit? Ja du. Jag måste säga Ellens version av "Someone else's story"... En av mina favoritlåtar + en riktigt fin, ni-vet-en-sån-där-glasklar, röst.

Torsdag? Ja, då var det Öppen Scen! (och ja, det är konserter J Ä M T här.)
Jag tänkte att precis alla andra säkerligen skulle spela, så jag grävde fram Polygami i bakhuvudet och drog den. And I did it good =-P Haha, men ärligt, det var SÅ gôtt och bryta av lite (även om jag månne dödade lite stämning) och göra min grej. Puss på alla snälla-saker-sägare!

Torsdag-fredag-lördag-söndag? Bota hemlängtan. För shit! va konstigt det kändes att inte åka in till tåget på fredag e.m! Var lite avundsjuk som drog hem till sin darling alltså... Men jag fyllde min helg mä goe Värmlänninger, så det gick faktiskt rätt bra. Både Brorsan och Joel hann va här en natt var, och på lördagen blev det klappshopping med Erica!
  Söndag gjordes mest...ingenting. En liten samla-frisk-luft-och-D-vitamin-promenad bara. Med mina fortfarande ny skoinlägg. 20 minuter = mastodont skavsår! Inte okej. De är liksom så höga att fötterna hamnar konstigt i skorna. AJ!

Ikväll är jag allmänt, ptja, trött är kanske ordet. Har suttit på mitt rum i flera timmar. Kanske bäst så, jag vet inte. Repade min låt förut med Rebecka, Ellen och Sara i alla fall. Känns rätt bra. Lite osäkert kanske. Men det beror bara på mig. Det är julkonsert imorrn, så då är det ju över sen iaf. Eller ja, då drar luciakalaset igång iofs.

Kram! 





free

Jag är ledig idag.

Kollegiet hade mötesförmiddag, typ, och Mark vabbade = inget kvar.

Rätt gött faktiskt.

Tvättar, röjer, pysslar, fikar och vilar istället. Har gjort så mycket vettigt idag att det redan känns som dags att sova. Klockan 15.45. Knasigt.

Nu ska jag vil och läsa Harry Potter 5 innan jag hämtar den förhoppningsvis torra tvätten.

Uhhh va go dag väl!

Puss

söndag. fast inte.


Jag vet liksom inte riktigt.

Jag vill vara i Arvika. Med David. Ungdomsarbetet. Björknäscafét. Det hemtama och det nyskapande.
Men jag vill inte göra ingenting. Inte slösa tid. Inte hamna i gamla gnabb igen. Inte!

Jag vill nog vara i Stockholm. Möjligheterna. Tiden. Prova storstadslivet. Det nya och spännande.
Men jag vill verkligen inte kämpa mot klockan ett år till. Jag och deadlines har gjort slut. Inte stressa ett år till. Inte!

Fy farao vad trött jag är på att allllldrig vara nöjd! Jag trodde det skulle va rätt lätt att börja om, bli ny igen. Men det är väl så, att det gamla inte försvinner bara för att man byter miljö. Det går liksom inte att gömma sig, har jag lärt mig. Det ÄR bra här. Jag HAR roligt och jag LÄR mig massa bra saker. Men, ibland så räcker liksom inte det.   

Jag önskar nästan att jag och David inte blivit ihop än. Att det skulle ha blivit om ett år eller två. Då hade det INTE varit svårt att lämna Arvika. Då hade jag bara kommit ihåg gamla gängor, det vidriga fjortis-Timmys-hänget, "Tiki kontra Ritz"- mjäket, bakomryggen-snacket och alla de FÖRBANNADE facken man sorteras in i Hela Jädra Tiden!

Men om så hade varit, att jag och min älskade D inte varit ett "vi" sen mer än ett år, då förstår jag inte hur jag skulle ha klarat tredje ring. Nej det är nog bäst att det är som det är. Därmed inte sagt att det inte är jobbigt.

Jag vill bara bo hos David, vara lite Svensson och fredagsmysa. Sen kan jag bli nytänkade, äventyslysten och inspirerande. För just nu vet jag inte riktigt om jag orkar det.

Kram//H

Faith09


Jag är fortfarande sjuk! Galet. Bastade häromdagen, det var visst inte så smart.

Är iaf äntligen Hemma i Värmelandet igen! =D Jag blev så glad att jag nästan började gråta när jag klev av tåget i Arvika. Dessutom singlade det stooora snöflingor från himlen och julstämning infann sig. MYS!

I helgen är det Faith09-konferens här i kyrkan, riktigt nice. Massor av folk =)

Tyvärr är jag så himla trött hela tiden så jag dissade konserten och gick hem till David istället. Så här sitter jag, själv och tittar på "Day after tomorrow". David har larmansvaret i kyrkan inatt = kommer inte hem en sekund före två. Jag är inte bitter. Bara lite kramsjuk.

Fantastiskt att få en glimt av Emmmmma idag! Hoppas vi ses mer imorrn...Sista gången vi ses innan hon far utomlands till i mars. =/

Imorrn ska vi fira min storaste bror som blir ännu större =) Och äntligen få se honom sen han klippt av sig svansen! Galet.

//H  

Konserthelg: Lasse OCH Kirk Franklin!

Oj, nu var det visst så där längesen igen!

Förra veckan var bara allmänt luddig. Jag kommer inte ihåg nåt särskilt, så det var nog inte viktigt. Helgen däremot, den var fantastisk!
Fredagen spenderades med Lina. Vi gick o simmade (o jag glömde min bikini där ^^), lagade paj och myte med "Vänner" och choklad. Välbehövligt!

Lördag: Nalle o Nenna kom hit. På kvällen var det dags för WINNERBÄCK! Det var magiskt, fantastiskt, underbart och precis alla andra positiva ord jag kan. Verkligen sjuk bra. Jag grät bara fyra gånger *host*. Jag älskade verkligen allt, hoppade, dansade och sjöng som en toka! Så himla skön stämning, alla var där för Lasses skull, det fanns nån slags skum sammanhållning i publiken, fastän vi aldrig setts förr. Det var grymt.
Nenna följde med mig hem o sov här.

Söndag: Gemensam frukost me Nenna o Nalle (som sovit över i källaren här). Åkte in till stan o träffade Josse o Malin. Shoppade lite, åt sushi (igen!) och föjde med när Malin fottade till sitt PA. Nenna drog hem tilll sig och jag och Nalle drog mot Bromma igen. På väg hem ringer Lina och säger "Du? vill du ha en biljett till Kirk ikväll? Det finns en över!"
EH? JA! Det är klart jag vill!
Så: två timmar senare drog vi till Globen (för andra gången denna helg, men nu verkligen in I globen och inte i Annexet.) Det var en syn när i princip hela internatet och några Betlare till knödde sig på T-banan. Gôtt att vi typ fyllde en vagn =D

Så konserten då hur va den? Jotack, fantastisk =) Ole Börud är ju en pärla, Samuel Ljungbladh är fantastisk och Kirk, han är ingen man, han är ett fenomen!! T j e n a r e, är alllt jag kan säga. Det var röj.
Kirks band var ju inte det sämsta heller då *hrm*. Alltså, hans 6 körsångare lät fetare, svängigare och fylligare än en hel svensk gospelkör med 100 pers.

Samuel gick in o sjöng duett med en av Kirks sångtjejer, det var det bästa på hela kvällen, faktiskt.

(Måste bara läggga till att Samuels pianist är min pianolärare. Bra frän väl. =) )

Fantastisk helg alltså. Men Lasse ägde stället, det är sanningen det.

Måndag var ju lite sådär halvkul efter en sån helg. Sjukt seg! Såg på film på kvällen, "the Soloist", precis lagom jobbigt. =D

Nu har jag blivit sjuk också =( IGEN! Var ju sjukling på lovet oxå. Menmen jag tror min skrutt försöker säga till mig att vila mera. Haha, slita ut sig på folkhögskola, det är ju nästan en bedrift. ;-)

Nu: Bruksensemblerep. (Visst är jag ofantligt snälll som går dit fastän jag är sjuk? =P)

klämkläm

//H

P.S Måste bara säga att min nya insnöad-grej är att surfa på namn (ang. syskonbarnet i Beckis mage då =)) Det är SÅ kul! Just nu är Emilia och Majken mina favoriter. Men ärligt, jag skule lätt kunna döpa ett helt fotbollslag med tre namn var!
D.S

P.S 2 Jag längtar efter David nåt alldeles hysteriskt. Bara så ni vet, eller nåt. Bara två dagar kvar nu, Håll uuuuuut! D.S

hjärnrensning

Jag har en mellandag idag. En dag för att översätta mitt liv från Arvika till Sthlm. Det går sådär.

Det känns nästan precis som när jag flyttade hit i augusti. Och ändå är det bara en vecka jag vart borta.  Schemat är glömt. Rutiner borta. Alllt är som nytt, igen. Inte så mycket hurra över det inte.

Samtidigt tänkte jag på det när jag var hemhemma, att det är allt bra lätt att romatisera. Att det är fantastiskt där, alla är snälla, livet är lugnt och man är genomlycklig. Så är det ju inte riktigt... Det tog väl två timmar i Arvika innan jag kastades tillbaka i utdragna gnabb, medling mellan vänner, skitsnacket och skrytet. DET saknar jag inte. Jag försöker påminna mig om det dåliga för att längta mindre, och det funkar ju iaf lite grann.

Just nu gräver jag ner mig i senaste Winnerbäckskivan och längtar tills på lördag! Me, Nenna an mr L, fantastico! =)

Funderar fortfarande på om jag ska på Kirk i helgen eller inte. Har ingen att gå med iofs, men det kanske är kul ändå...? Om det finns biljetter kvar. Och om jag orkar. Jag vet inte. Vet inte ens om jag är sugen egentligen, det är mer som att man "borde" se honom. Kanske ska satsa de pengarna på Sissel Körkebö och the Real Group istället, för det vill jag verkligen INTE missa!
 
Funderar över vad jag ska bli. Skulle vilja ha en fet lista med alla yrken i hela världen + en fet penna och börja stryka över det jag inte vill bli. Uteslutningsmetoden liksom. Det kanske vore nåt? Har tappat suget på biblioteksgrejen lite. Tydligen världens överintag och knappt några jobb. Och färre blir det eftersom Kulturen ALLTID får stå tillbaka så fort det saknas pengar. Det kanske är statsminister jag ska bli? Och bestämma massa bra saker. Hm,tål att tänkas på.

Jag funderar också på den där Franskan. Jag saknar språket! Hm. Får investera i sånna där kurser på band ni vet. För det känns knasigt ovärt att kasta 4 års plugg i sopen. Kanske bli det La France när jag jobbat ihop pengar? Hoppas.

I eftermiddag blir det Sushi med Mia, Malin o Lina, det ska bli nice. Malin har ju fyllt år =D

Nu? F I K A. skräll.

Back at Betel

Det blev visst ett ganska fint lov, trots allt. Rötigt och inte alls som planerat, men ändå.
 I onsdags kom jag då iväg till Karlstad för att hälsa på min kusin med fru och barn. Kändes SÅ skönt att iaf nån av mina planer gick att genomföra! Emma var (som förväntat) det pyttigaste och sötaste jag sett på miiicket länge. Jag har visst gått och blivit bäbistokig på äldre dar. Jag skyller på det kommande syskonbarnet... =) (Syskonbarnet som förövrigt har bekräftats bli en liten prinsessa!)
Grymt trevligt att träffa familjen igen. Sprang till tåget och hann precis!

I torsdags fors det åter till residensstaden, men denna gång med siktet inställt på IKEA, med min älskling. Många timmar, vändor, byten och funderingar senare, så kom vi till slut ut där ifrån med en välfylld kundvagn. Så kul att plocka upp och montera ihop sen på kvällen! I like.

Fredag , ja vad gjorde vi då? Jag gick på stan en sväng med min mor, men mycket mer blev det inte av vad jag minns. På Kvällen bowlade hela famlijen Johannesson + respektive, det var skojs! (eller ja,inte riktigt alla. Simons Theres är ju i Boston =( ) Jag slog visst både pojkvän och hans päron, haha ;-)

Igår var det dags att reducera mina "antalet hem". Eller ja, återställa antalet, efter att David flyttat. Skitsamma: vi städade ur min skolåda på Parkgatan. Lite märkligt, det är så mycket av mitt liv som tagit plats där. Två år. Mer än halva gymnasiet liksom. Skumt. Skönt. Lite sentimentalt, men mest gôtt o lägga det på "då"-hyllan. Färdig. Men TJENARE vad grejer det får plats på 20 kvadrat!

Igårkväll var det i alla fall äntligen dags för min och Davids trerättersmiddagtändaljusochfilm-kväll. Det var nämligen exakt ett år sen vi "pratade allvar" och blev ihop <3
Riktigtriktigt MYS. Vi är ett fetbra team, det bara är så.

Idag blev det gudstjänst och middag innan Min fin åkte till Ch-berg för att agera datasupport. OMG, att det alltid ska vara så sjuukans jobbigt att säga hejdå?! Jag blir tokig! Till slut var det ju oundvikligt liksom. Gah!

Längtade inte tillbaka till Sthlm, för jag hade liksom vant mig tillbaka till Arvikalunken. Mitt hem är där jag är, på nåt vis. Efter världens drygaste tågresa så var jag ändå här. Och väl inne på Betel så kommer ju de fina känslorna igen. Många "hej och välkommen!" och kramar, och så förstår jag varför jag kommmer hit igen. För att jag hör lite hemma här också.

Nu laddar jag för en ny vecka, och hoppas på att den press jag misstänker, inte kommmer infinna sig. För då skiter jag i det här och flyttar hem.

Kram!//H

RSS 2.0