Ööööörrrnöööörn! (hör du motorcykeln?)


Vaknade hos David. Det är nog det bästa jag vet att vakna och titta in i hans chokladbruna ögon.

Pappa hämtade mej och vi åkte hem till skogen. Firade mamma med god mat, dajmtårta och paket =)
Solade ooch löste korsord i gräset, sjukt härligt väder!

Dagens höjdpunkt var nog ändå motorcykelturen med min bror Jakob. Han har köpt, hottat upp och typ helrenoverat en 230 kilo tung rysk metall-hög, och jag fick åka en sväng i sidovagnen idag. KUUUL!
Det gällde att hålla munnen stängd bara, för antalet flugor som smashade mig var ganska stort... Åh, vad det var härligt att åka på tur med världens coolaste bror!

Nu sitter jag ensam hemma i lägenheten. Ensam.Ensam. ENSAM. Tråkigt. =(
Hade tänkt dra ihop nåt hos Emma O ikväll men det sket sig. Sen har jag tyckt för synd om mig och varit för lat för att hitta på nåt. Menmen.

Nu ska jag ta mig i kragen.

//Helena

Ännu mera catch up

Det har hänt rätt mycket den här veckan, med tanke på hur lite vi har kvar ändå.

Jag har haft typ tenta i piano, vilket innebar att jag skulle lära mig "Skylark" med slängbas och 5stämmiga ackord + Björn J:son Linds låt "Valsen" på en vecka. EN VECKA! Jag trodde aldrig att det skulle gå, men många timmars övande så satt det mesta där till slut. Jag redovisade kalaset på tisdagen och får vg i piano. Nöjd.

På onsdagen fick vi reda på betygen i båda nk-kurserna. Känns lite knas att de redan över, men gött är det iaf. På kvällen repade vi blockflöjt i ett par timmar. Jag blir skogstokig på allt tjöt och drygande, men det är väl en del av charmen antar jag.

Torsdag innebar dubbel Ensemble och Kör. Alla, inklusive jag var sura på dem som inte var där, men efter diverse ursäkter så har iaf jag grävt ner stridsyxan. På kören övade vi bordsvisor till balen, det var kul, jag menar "Helan går" trestämmigt är ju rätt festligt faktiskt. När vi sedan sjöng Studentsången så var det fler än jag som fick klump i halsen och tårar i ögonen.
Erica ringde på eftermiddagen och berättade roliga saker. Vi får MVG i vårt projektarbete! Så sjukt mycket slit som vi lade ner, inte minst med rapporten, så är vi värda det. =D
Blockflöjtskonsert på kvällen, det gick hyfsat. Bäst på torsdagen var att Andrew (2 månader) var med på konserten och är sötast i världen! Jag börjar fatta det där med barn nu. =)

Idag, fredag, har vi haft avslutning i nkA genom snabbtest på träd. Jättesvårt. NOT! =) Efter det käpade vi lite i klasskampen genom att ha älgjakt på skolan. SJUKT KUL! Kutade runt typ hela klassen utklädda till jägare och tre älgar och förvånade vår omgivning. Gick drev i korridorerna, sköt, hade jaktmöte och fikade. Fett roligt faktiskt.

Nu ska jag sola en halvtimme på gräset utanför mitt hus, duscha, äta och sedan dra till kyrkan för GodIs förberedelser.
Kära nån vad mycket jag har att göra!

Imorgon blir det Karlstad med Ylva och Emma! Längter =)

//Humla


Mannen däruppe måste tycka om mig lite extra.


Inte vet jag hur det gick till men...
 

JAG KOM IN PÅ BETEL FOLKHÖGSKOLA I STOCKHOLM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det är sjukt, galet, otroligt och jag vet inte vad, men sanning är det. Och det är UNDERBART! =D=D=D=D


Ja kära nån, det är lyckorusdimma här borta, det kan jag försäkra er om. Pappa ringde och frågade om han skulle öppna ett brev från skolan, när det kom igår. Jag har gått 18 dagar sedan sökningen, så jag var inte lite nyfiken! Han öppnar och läser " ... vi har glädjen att meddela att du är antagen till musik/allmän på Betel folkhöhskola.".
Varpå Helena stirrar på telefonen och skriker.

Vad hände? Skulle jag komma in där? Massa folk söker, och jag kommer in? Det är ju helt hysteriskt! Fy farao vad jag är stolt. Och nöjd.

Jag ringde David och skrek lite till, sedan pratade jag med Emma Bodin. Jag kommer le i flera veckor. =)

Holmen på kvällen, smet hem tidigt och följde med hem till David istället.

Snart studenten (och allt är klart inför det), sommaren löser sig (även om jag kanske inte har mer än en veckas jobb), jag är lyckligt kär, och nu detta: jag kommer in på skolan jag helst vill gå på.

NÖJD!

<3 /Humla

I'm in love with a fairytale...

Vi sammanfattar bakåttiden i punktform:

* VI har spelat in MERA-avsnittet till nästa godis. Det blir något i världsklass, mina vänner!

* Klasskampen har dragit igång, avbrutits och omstartat på skolan. Påhitten kokar..

* Resultatet från SVF kom med posten. Provet var godkänt, men jag är inte antagen. Haha, så illa som jag spelade så  vore det väl nästan konstigt... ;-)

* Betel är sega. Jag vill STÖRT gärna gå där, så håll tummar och tår att jag kommer in! (... och för att de svarar innan jag blir ett nervvrak...)

* I sthlm köte jag balväska och smink så det är inte mkt kvar inför studenten. I tordags fick jag världens vackraste halsband av min mor när vi gick på stan. En skapelse i i silver med en svart och en vit sten som ligger perfekt runt halsen. Could not be better. Dessutom örhängen... Thanks again mum!

* Betnér har varit i stan, det var skojs. Skulle gått ut också, men jag prioriterade kärleken (och sömnen...hrm) istället.

* Skolan tunnar ur på riktigt. mvg på nkb provet, gött mos, och jag skrev ett helt okej prov i nka tror jag. Bara fågelskrällena kvar imorrn och en idrottsgrej jag inte pallat ta tag i än.

* Kollat på bildarnas utställning på konsthallen. Så bra att jag nästan använder fula ord. Di är jämm dretbra!

* Klassfest och studentfest i fredags. Kul! Rocktema, så alla var utklädda... =) Förfesten med klassen var roligast, tänk vad mycket man får reda på genom lekar...haha. När blir nästa gång, folkens?


Idag har jag pluggat för lite och övat för lite, MEN jag har pussats ordentligt och livsnjutit istället. :-P
 I surely am in love with a man who is a fairytale.

Nu:Plugga fåglar och sedan sova.

Thanx
//Helena

Sökningsturnén

SÅ hur har det gått nu då? Sökningarna och allt?
 Lördagen den 2 maj åkte vi till Sthlm. Det var roligt, fantastiskt och underbart att bara dra iväg, kändes sjukt spontant trots all planering. Nice. Själva stockholmsresan kan ni läsa allt om i Josses blogg, den är länkad längre ner. Jag orkar inte dra allt...
Men måndagmorgon skildes våra vägar åt, då jag tog tunnelbanan från Hägersten till Bromma. Jag lärde mig ett och annat om Sthlms storlek, då det visade sig vara sammanlagt nästan 20 stationer bort inklusive byte = 1 timmes resa! Nästan i alla fall. Mirakulöst nog kom jag i tid, med ungefär fyra sekunders mariginal.

Nåt slags uppstarts möte och sedan var det igång. Teoriprovet var först för min del. Svårt. Riktigt svårt. Jag gjorde mitt bästa och tror att det gickokej. Utom "Stegteori - uppgiften", jag hade körtelfeber när vi gick igenom det... ;-)

Spelprovsdags.Kliver in i rummet, juryn droppar in sent! suck. Vem kliver in, om inte IdolFelicia. Kommer ni ihåg henne? Jag hade nog inte gjort det om jag inte sett henne, men där var hon i alla fall, i juryn på Betel. Det kändes ju väldigt normalt.Provet gick bra iaf, jag var nöjd med min insats.

Träffade en och annan jag är bekant med, det var skönt. Bl.a. Mikael från Sunne,  och Julia från Kil. =)

Åkte till T-centralen och satte mig och väntade. Då kom saknaden ordentligt... Läste lite, men tänkte mest på David. När jag väl gick bort till perrongen visar det sig att tåget till Arvika går samtidigt från andra sidan perrongen. IRONI! Det var inte lite drygt att kliva på Jönköpingståget istället...

Tågresa i hundra år, seeegt. Satt bredvid en trevlig man, ångrar att jag inte pratade mer med honom, det hade varit intressant. Till slut var vi äntligen framme i Jkpg.

Taxi till SVF, blev visad till ett rum längst bort på området. Tog en varm dusch, kröp ner i sängen och ringde David. Sjukt trött efter en lång dags bravader.

Upp med tuppen! Eller nej inte riktigt, men upp iaf.
Samling med upprop vid 09.30. Lyssnade på skolans storband och kör, det var trevligt. Lite jobbigt bara, jag ville helst bli klar tidigt så jag skulle hinna med ett tidigare tåg. Träffade en dundertrevlig prick vid namn Maria från Sollentuna. Vi hängde ihop resten av dagen, skönt att ha nån att snacka bort nervositeten med.

Proven började. Väntade en timme och till slut blev det min tur.
Det gick förbannat dåligt. Helt sjukt dåligt faktiskt. fingrarna skakade som asplöv och jag ville bara gå därifrån. Men det bli så när superbegåvade Gittan Glans (Pianisten/trombonisten/dragspelaren i På Spåret!!!) sitter i juryn.
De var galet trevliga iaf, det var skönt.

Lunch och sedan teoriprov. Det var stört lätt: Notera ett D-dur i G-klav. Okej, det ha man ju aldrig gjort förr. Jag som förväntade mig värsta analysgrejen av 5stämmiga ackord eller världens satsuppgift var rätt nöjd. Det kan inte ha gått annat än bra. HA!

Skyndade mig med en buss, tack vare Maria som hade en tidtabell, och han med ett två timmar tidigare tåg än planerat. Himmelriket!
Kom till arvika vid typ 20.30 istället för 23.09 som jag skulle ha gjort. Det var en spännande upplevelse, fem byten tror jag, delvis i minibuss... Men fram kom jag.

David hämtade mig och det var hur skönt som helst att krypa ner bredvid honom när det var dags att sova.
Då var jag trött, nöjd och stolt över att jag presterat hyfsat väl efter min förmåga + att jag hunnit med och styrt upp all resor fram och tillbaka överallt.
Sov gott den natten.

Firardag!

Klockan åtta imorse var det så där mysigt smygdags att gå upp. Ni vet som det är när man ska fixa frukost på sängen åt någon som fyller år.
Hela skocken: Kjell, David och jag, Frida och Josef och Simon och Theres sjunger och väcker (?) mor i huset som fyller 51 idag. MYS!
Go´dag följde. Stor frukost, Filmplanering, trerätters middag och film på kvällen. Toppen!
Allt blev ju dessutom bättre av det sjukt fina vädret.
Pratade lite med mamma. Kändes lite dumt att halva släkten var ute i Påterud och planterade gran och att jag inte var med. Menmen, de har inte frågat = inte mitt problem.

Hela den här dagen har varit firardag. Inte nog med att Elisabeth fyller år, utan jag och David firar ett halvår också =) Kul att det synkade så fint. Tänk va fort det går alltså, det känns skumt. Som om det var förra veckan vi var på promenad och jag var lycklig så jag kunde spricka och hade tunghäfta utan dess like i världshistorien.
Men det är väl som man säger, tiden går fort när man har roligt.

Imorrn, eller nä, om 6 timmar åker jag till Sthlm. Jesusmanifestationen väntar. Sedan söker jag Betel på måndag. Direkttåg till Jönköping, några timmars sömn, och sedan sökning till svf. Gött liv...
Känns bra o få det gjort i alla fall.

Nu ska jag sova!

//Helena

P.S
Jag måste bara skryta lite. Det är lättare att visa min odrägliga och besserwisser-iga sida i text här än annars, så jag passar på. Förlåt.
Men jag är nöjd över att jag styrt upp en del i mitt liv nu. Jag har:
* Deklarerat
* Vart på intervju på Konsum om sommarjobb (böneämne folkens!)
* Övat på ensemble-grejerna.
* Fixat tågbiljetter och skit inför Sthlm
* Styrt upp sökningarna i allmänhet med tider, boende, förbindelser och sånt tjafs.
* Fått papper om Högskoleprovet och fått reda på att jag inte sänkte mig som jag trodde. 1.4.
* Pluggat järnet inför, och gjort naturkunskapsprovet helt ok.

Nu ska jag sova. Och sörja över att älsklingen inte kommer vara i min närhet på fyra dagar. Bortskämt barn är vad jag är, men det blir så när man är kär i hela magen liksom.

Godnatt
D.S


RSS 2.0