Wiiiiie! =D


Känn dig väldigt välkommen!



torsdag och fredag. Mys och Köra bil

Igår gjorde jag sista dagen på biblioteket. Rätt gött faktiskt, även om det var intressan och nyttigt. Igår var dessutom bästa dagen, Skönt att nån verkligen tog sig tid att svara på frågor äntligen.

Efter jobbet  sprang jag till AKM och kopierade lite noter och repade Ikaros. Den är typ klar nu, så det var häftigt att få höra det nya. Ylva är på praktik i Sthlm,så sopranstämman saknades tyvärr, men det gick ganska fint ändå.

Efter det gick jag till trafikskolan och misslyckades. suck.

Gick upp till Friskolan och läste lite mera teori, ringde Erica och väntade på David. När han jobbat klart åkte vi hem till mig. Promenerade till konsum och tillbaka innan vi lagade middag. Mys! Vi kom på att vi firade 90dagars-dag, haha. ;-)
Somnade gott.

Cirkus 05.20 ringde min väckarklocka imorse. Jag kan påpeka att det är sjukt tidigt. Då var det dags. För HALKBANAN!
Jag pallrade mig iväg till Trafikskolan (Nu är jag trött på att skriva det ordet, härmed omdöpt till Ts). Träffade Anders körlärare, Carro från klassen och en tjej som heter Anna, som jag aldrig träffat förut. Egentligen skulle vi vart fyra elever, men den ensamma stackars killen dök inte upp så vi for utan honom...=( Stackars, stackars.

Vi for iväg mot Grums, säkert framförda av Carro trots kvalificerat dretväder; mörket och underkylt regn = stabil tjej.
Det var en,hm, intressant upplevelse med allt snurrande och sladdande. Blev lite trött på att Anders var så förbannat sarkastisk mot mig bara, jag har inte självdistans nog för att kunna tackla det. Men men, I survived.

Åkte hemåt, och var förbaskat nöjd över hur jag körde, följde skyltar och greja rondeller och skit. Upprättelse, tack så mycket.

Väl tillbaka i stan gick jag raka vägen hem (trots att jag skulle hämtat affischerna =( ). Landade i sängen, där har jag suttit sen dess. Grejat i tre timmar med Bonniers trafikmoj för datorn som jag lånat av fina Kerstin, gött.

Vet inte riktigt hur jag ska tillbringa kvällen, men en sak är säker, jag ska sova stört tidigt.

Ha de på bade! =)
kram

allting, samtidigt.

Oj. Jag hänger inte med. Jag är verkligen borttappad längs vägen och sprattlar på rygg i diket, menmen. Detta har hänt: (Med sån där TV-röst, duvet. ;-) )

I söndags var min kusin Andreas, han Rebecka och Erica här. Vi kavlade upp ärmarna och började jobba med vår affischtill studentkonserten om några veckor. Vi fotades, redigerade, funderade, designade, korrigerade och funderade ännu mer. Till slut var underverket färdigt. Jag blev så nöjd att jag skakar, det är verkligen hysteriskt mycket på pricken som jag tänkt mig. Tacksam till tårna att jag har en kusin som kan sånt.
Jag fixade vår studentkonsert som event på facebook och lade upp den där, det känns bra. Bjöd in massa folk och för varje person som tackar ja, blir jag alldeles pirrig och snurrig. Jag kan verkligen inte släppa att människor släpper vad de har för händer i ett par timmar, och låter mig och gänget bli tillfälliga gäster i deras liv. Ojojoj, jag blir så rörd.
Jag ska försöka med konstycket att lägga upp den fina affischen på bloggen iaf.

Igår hade jag körlektion. Det gick bra som as. Sen fråga han hur långt jag kommit med teorin. Och när jag svarade så lät det typ; oj, jaså du men kära nån då måste vi ju boka teoriprov och grejer!
Shit. Ångest. Panik. Krupp. Sagt och gjort. Efteråt gick vi och bokade teoriprov och uppkörning. UPPKÖRNING! Shit, ångest, panik och krupp.

Idag släpade jag mig igenom dagen (den här veckan tillbringas med praktik på biblioteket) med att sortera barnböcker och ha sagostund. Sen träffade jag Paulina och Theres och vi blev intervjuade om Godis, hur det funkar och så. Pensionärerna är nyfikna. =)

Nu ska jag sluta pladdra och gå och lägga mig  istället. =) Inte själv. ;-)

Slappaste godIsfredan jag vart med om?

Igår repade vi inför vår studkonsert igen. Först körde vi en stråkgrej för första gången, det var fantastiskt. Sen blev allt förskjutet, stressat och jobbigt, det var mindre trevligt. Jag var nog inte vidare trevlig att ha och göra med. Blev lite mycket oförberedda saker, och kontrollfreak som jag är, så fungerar jag inte riktigt då. Särskilt inte när dt gäller sånna här viktigt grejer, som konserten, som ligger närmast hjärtat. Förlåt.

 Idag hade jag bara en lektion, dubbeltimme i NkA. Chill. Lite kul att jag slutar typ en timme innan David ens hann böörja jobba. Den lilla fuskisen har sovmorgon på fredagar.

Efter lektionen gick jag, Erica och Kerstin ner till stan. Jag tog mig an nåt av det värsta jag vet, nämligen att köpa behåar.. Fick tag i två fina, till nedsatt pris till och med, det är då man inser att Gud är god.  ;-)

Sen gick jag en sväng till trafikskolan och gjorde teoripluggtest. Klarade en del av repetitionen! trevligt att man kommer nånstans...
Träffade en gammal kompis från högstadiet där, det var riktigt mys. Vi pratade gamla minnen och diskuterade datumparkering om vartannat. =)

Mat i bamba, lasagne. mums! Övade piano en sväng i kyrkan och sen drog jag hem. Störtade rakt ner i sängen och här sitter jag fortfarande och dräller. ska snart göra mig iordning för att gå tebax tilll kyrkan igen.
GodIs ikväll!! Ska verkligen bli trevligt! Hoppas att det kommer mycket folk och gärna sånna man inte sett på länge, det vore gött. Vi får se, jag ska försöka mig på bildtekniken iaf, det känns spännande.

Det bästa med det är att jag och David gör nåt ihop, nåt som båda brinner för. Märkligt att jag kan sitta här och längta efter honom, vi sågs för två timmar sen. menmen, det är väl så det är att vara kär. =)

take care!
//H

projektarbete, pianolektion och mätt mage.

Livet rullar på.

Försöker pyssla ihop allt som gäller projektarbete, det går framåt åtminstone.

Försöker lära mig klassikern att kombinera kompisarna och pojkvännen. Det är minsann inte alltid så lätt. Eller jo, egentligen, jag är bara lite bortskämd tror jag.

GodIs-vecka i kyrkan= tusen saker att göra. Som tur är har jag inte så mycket ansvar för tillfället. Det hade jag inte orkat. Jag är rätt nöjd över att jag börjar bli bra på att säga nej.

Igår hade vi NkBprov i kemi. Inte särskilt svårt. Men förbaskat störande att karln står och stressar på oss de sista 20 minuterna. Jag tror att jag kan ha missat ett betyg på det. Skit.

Hade pianolektion idag, och jag tyckte verkligen att det var roligt!! Det var så himla gött och verkligen tycka att det var spännande, kul, och LAGOM utmanande att spela piano.
Sån himla skillnad från i höstas när jag inte ville gå dit, hatade att göra Robert besviken och mest bara ville dra täcket över huvvet. Men nu tusan ska här bli ändring. 5-stämmiga ackord, here I am, n' I'm gonna kick some ass!

Sista timmarna idag hade vi NuKo (nutida konst) och hör och häpna, det var intressant!! Det var längesen. Om nånsin förr.

Ikväll har jag ätit absurda mängder mat och chips, under täckmanteln "vi-måste-fira-Emmas-födelsedag-en-vecka-i-förväg". =D Är stoppmätt och trött. Lite pussjuk, men ändå.

Imorgon är väl kanske åter en dag. Då ska jag ha ensembleledning, idrott och annat mojs. Sen ska jag spela flöjt. Och rigga godIs. Och sen ska jag somna i Davids armar, om ja får bestämma. ;-)

godnatt
//Helena

onsdag och torsdag.

Igår var en märklig dag. Den började som en helt vanlig men det gick liksom över. Vid lunchtid fick vi reda på att min fina Ericas morbror avlidit. 43 år gammal var han, med fru och två småbarn. Naturlig död, 43 år!!  Helt galet var det verkligen. Eftermiddagen gick åt till att ta in och bearbeta faktat. Käre tid, vad händer med världen?

Idag har vi tagit hand om nior som besökte estetprogrammet. De är så små och söta! Så liten var minsann inte jag för tre år sen... ;-) Det är så kul att prata med dem och liksom känna igen sig i hur man själv tänkte då. Men ryktet om att man tatt bort intagningsprovet verkar ju vara sanning, så vi får inte sitta på deras sökningar...=( menmen, gött för dem.


Sen hade jag körlektion igen, det gick bra som fasen. Körde självständigt och fyllde på spolarvätska, avancerat värre. ;-)

Kutade in en snabbis på biblioteket och fixade äntligen praktikplats! ska bli riktigt kul faktiskt. Lite deppigt att jag bara kan göra 4 av 5 dagar, menmen.

15.30 var det dags. Dags att prova första halvan av det vokalensemblearrangemang jag har pillat på i x antal timmar. Rätt nervöst faktiskt, men det gick bra. Det är Emma H, Hannes L, Anders L och Ylva S som ska hjälpa mig attt genomföra kalaset, det kunde inte vara mera tryggt.
Det var en så sjuk känsla att stå där och lyssna på musiken som blev av de streck och punkter jag kladdat ner på ett papper. Nästan surrealistiskt faktiskt. Ojojoj, Dessutom är det Ikaros av Afzelius, en visa med värsta depptexten, så det blev lite mycket. Helena var millimeter från tårarna. Tacksam!!!

Efter det repade vi en Nightwish- och en Evanescencelåt till projektet. Gick bra som as. Gött.


Träffade David i tio sekunder när han skjutsade mig till Dottevik, till Iris, det var lifedags (bönegrupp) Vi var bara fem idag, så det blev extra personligt och mysigt.  Elias var en ängel och skjutsade hem mig i minusgraderna. =)

Hem och i säng. Här sitter jag nu och slöglor på SATC och bannar mig själv för att jag inte sover.

Davids bror Simon och hans tjej Theres (och Madde och John förstås)  kommer hem från Egypten inatt, ska nog smsa till dem och kolla så allt är bra. Har saknat dem mycket. Väldigt mycket faktiskt. Simon fyller 19 idag dessutom =)

Sleep tight.
//Helena

sista dagen på lovet...

Jag är verkligen dålig på att skriva ofta här, menmen, det kanske indikerar att jag har nåt slags liv eller så.

Det som har hänt sen sist:
* Det är 2009! Nyårsafton var alldeles underbar, avslappnad och mysig. Så härligt att verkligen ha tid att umgås! =)
* Jag har skrivit massor av musik! Har tillbringat timmar med mitt notblock och skrivit ett vokalensemble arrangemang till Björn Afzelius fantastiska Ikaros. Är inte riktigt klar än, men snart så.
* Projektarbete! Hela tisdagen gick åt till projektarbetesplanering med Erica. Ojoj, mycket slit!
*Vila! Jag har tillbringat många timmar i Davids soffa också. Underbart.

Idag ska jag till trafikskolan och göra teoripluggtesterna och ikväll ska jag köra bil med min far. Jag är SÅ trött på allt körkortsprat nu, allt "Men du har väl  fyllt 18?" "Borde inte du ha körkort nu?". GAH! Jag orkar inte!
Det stör mig så infernaliskt att man blir klassad som dålig på att köra bil eller tröglärd bara för att man inte har körkort typ PÅ 18årsdagen. Jag har kanske annat för mig än att begrava mig i teoriboken. Andra saker som, hm, typ att överleva skolan, klara av familjen och leva lite ibland.
Menmen, kom tillbaka i mars, då *fult ord* ska jag ha det där förbaskade plastkortet in my hand! Ha.

Usch vad bitter jag är, menmen nu är det sagt.

Nåt som är lite mindre bittert är att jag ska köpa en ny mobil ikväll, julklapp! =D Min nuvarande strejkar ganska regelbundet och det pallar jag inte längre.

Nu ska jag äta och sedan städa lägenheten. Stackars David kommer väl typ få astma som bieffekt av att umgås med mig.

Over n' out
//Helena

RSS 2.0