Hel och ren?

Jag är konfunderad.

Jag hänger lite på forum, och (pågrund av förra inläggets innehåll) så handlar särskilt ett av dem om bröllop. Där var en fråga: " Har man klädkod i kyrkan, eller går det bra att gifta sig i jeans och tröja?"

Absolut en befogad fråga eftersom kyrkbröllop har en tendens att var likamed pampigt, storslaget, påkostat och rent av pråligt i allt, likaså klädseln. Men JA, man får gärna gifta sig i jeans. Jag tycker det vore kraftigt skönt med nån som gjorde det. Kärleken ska hålla i vardagen och det vore fint om nån tog med det till själva vigseln. Men det är klart, kärleken är värd att firas, och då kan ju fina(re) kläder vara ett sätt att markera.

Men nu till frågan. Det som gjorde mig konfunderad.

En präst svarade på frågan, och han skrev nåt i stil med: etiketten säger att man inte ska ha för urringat eller för kort kjol. Bara axlar nämdes också, men mest som att det var förr folk brydde sig om det. Okej, fine, jag kan förstå att nån kan tycka att det är provocerande men utmanade kädsel. Eller ja, jag har svårt att förstå det, men okej, så kan det vara.
Men sen skriver människan: "Personligen tycker jag att "hel och ren" är den bästa klädkoden i kyrkan"
Är inte det helt sjukt?

Först tänkte jag: " Ja, det är ju bra, det låter inte så dömande, hel och ren låter inte så petigt, bara trevligt"
Men sen. Det är ju vekligen HELT vrickat om "Heloch ren" skulle vara det vi vill se i kyrkan!

Vilka hängde Jesus med? Vilka? Inte var det de hela och rena i alla fall. Jesus umgicks med horor. Jag vet inte mycket om hororna på den tiden men jag tror inte att de var hela, rena och välklädda. Jesus var med de som var utstötta pågrunda av handikapp etc. De utstötta lär knappast heller varit hela och rena.

Jesus själv. Uteliggare. Hans kläder var inte hela och snövita.

Nej vet ni vad, jag vill inte att människor i kyrkan ska ha hela och rena kläder. Kyrkan är till för alla och särskilt för de utstötta. För de hemlösa, de fattiga och hororna. De som inte har hela och rena kläder. Vi ser alldeles för mycket av den vita medelklassen, eller vad det nu kallas. Absolut, det är bra att folk har råd med kläder, men jag hoppas ni förstår vad jag menar. Jesu budskap är större. Guds kärlek är oändlig.

En kyrka där "hel och ren" är dresscode, där vill inte jag vara med.
Jag önskar att det första jag ser på söndag är människor med trasiga skor, skitiga byxor och riktigt mycket urringning. Amen.

sju månader.

Igår blev det ordentligt officiellt. Vi hade sagt att det var ökej med ett fb-uttalande, men sen var jag inte så säker. Kanske skulle vi låta bli att skrika ut det och ta det lite pö om pö? Men nej, jag kunde inte hålla mig längre. Så jag skrev det. Igår var det nämligen precis sju månader till vårt B R Ö L L O P. Knasigt!

Jag är så lycklig att jag nästan går och väntar på att nån ska hoppa fram och säga "Du är med i blåsningen, ingen kan ha det så här bra". Jag är kär i världens pärla, har en lya med strålande utsikt, världens mest sociala och underbara jobb, en utbildning som väntar till hösten. Och ett bröllop på det.

Nu lät det visst lite skrytit, det var inte så jag menade. Jag är bara SÅ tacksam för att livet är så fint. Tack Gud.

Inbjudningarna är ute, och anmälningarna har börjat rulla in. Hurra!
(Är löjligt nöjd med korten förresten, så vi, så mys, så annorlunda. Kanske lägger upp bild så småningom :) )

Idag har jag fixat. Köpt grejer till scoutlägret, skickat mejl och grejat. Skönt!
Spenderade eftermiddan med lillasyster Maja och provade klänningar inför skolavslutningen.

fin dag, även om värmen har försvunnit. Det var så gött att bada i helgen!

/Humla

upp och ner

Allt är spännande.

Jag fattar inte hur allt bara vänder. Igår satt jag på kontoret och funderade på vad jag skulle göra. Allt kändes lugnt. Inte stressad alls.

Men idag, då slog det till!

"Nämen oj det där är ju redan imorrn och på fredag ska jag ju göra det där och på lördag är det hajk och på söndag är det konfaledarmöte och så måste jag ta tag i scoutlägret och så måste jag planera sommaren ordentligt och så är det ju Australien, måste fixa pass, måstemåstemåste, visum, hur var det nu med det där?"

Ungefär så låter det i mitt huvud. Hjälpes. (Det är jobbigt bara att läsa den där meningen, ännu värre när det snurrar i huvet liksom)

Imorrn ska jag sätta mig med min bästa vän filofaxen och styra upp den här historien. Tur att organisation är nåt jag är bra på...

Först? sömn.

P.S. Jag läste att våra vänner Elin och Karl fått en bebisgrabb idag. Mys! Bra att det blir lite fler grabbar i kyrkan, jättemånga småtjejer nu! Ture är lite lonley!  :) D.S.

fasligt mycket resande nu!

I helgen var jag, Sayuri och Eva i Vännäs. En liten ort som ligger utanför Umeå. Vilket ligger rätt långt bort. 17 timmar med buss (inkl. väntetider alltså). Puh!

Equmenias rikstämma hölls i vackra Norrland, det var anledningen. Soliga dagar med förhandlingar, diskussioner, konserter och god mat. Det var spännande att vara med! Mycket åsikter och till och med några voteringar med rösträknare.

Det var rackarns fint att träffa fina människor också. Bl.a. en av mina äldsta,bästa vänner som fick för sig att flytta till Malå för tre år sen. Kvalitetstid for the win! Dessutom fick jag reda på att hon var två numera :) Det ledde till ett litet korsförhör, haha, och han klarade testet ;-) Jag blev så glad!

Igår kom vi hem och vi kände nog alla av någon slags jetlag. Nattbuss alltså, jag gillar det, men helt utvilad blev man inte. Jobbade lite igår, planerade färdigt temat för scoutlägret bl.a.

Sov gott inatt.

Nu ska jag ta tag i den här dagen.


RSS 2.0