.:onsdag:.


Lugn dag. Fin dag. Glad dag.

Inser att jag låter väldigt manodepp här på bloggen, men that's the way it is.

Imorrn åker jag hem. Och äter tårta. Och vilar. Och går på mârten en vända eller två. Och träffar mina fantastiskt fina EsMuare! Längtar hårt.

Tjuvstartade reunionen idag, lunchade med Stina och Agnes på Söder. Fint! Det känns verkligen..annorlunda på något vis. Men bra. =)

Oroar mig för en vän i min närhet. Be!

Lyssnar mig igenom Chessmusiken på repeat och får inte nog.

Bön och lovsångs-kväll ikväll. Det var välbehövligt! Mer sånt åt folket.

Idag har jag nästan inte ätit socker. Det tycker jag är bra.


Godnatt!

//Helena


uppochner


Idag har varit en konstig dag. Pepp så jag höll på att hoppa ur skorna. Ledsen så jag trodde ögonen skulle svida sönder. Glad för kvalitetstid med min bästa vän. (Om så bara över telefon). Sur för att jag inte kan reagera på saker som normala, friska människor gör.

En sådan dag när jag försökt smälta in i tapeterna.

Skippar första lektionen imorrn och ägnar mig åt självkurering.

Det är i alla fall skönt att jag inte längre saknar David på det där "Oh-my-Good-jag-dör-lite-inombords-när-vi-inte-ses" - sättet, utan mer på "det-är-jobbigt-men-just-nu-nödvändigt"-sättet. Fast jo. Jag dör också. Men bara lite.

Kram //Humla


" Jag letar inte nya utmaningar, utan tvingas ta mig ur mina prövningar.
  Jag är inte skapad för den värld som sväljer med hull och hår, utan att fråga om tillåtelse.
  Att leva för mig är att hålla ut, se framåt och utöva andningsövningar.
  Jag behöver lära mig att man inte måste vara perfekt eller ens nånsin till andras belåtelse "

Om man är sin egen lyckas smed, så är jag nog min egen lyckas poet också.   

Un weekend fantastique!


Vilken helg!

Fredag kväll då mötte jag min mor & far vid tåget. Och det bästa av allt, min prins var med!
Vi åt middag i stan och for sedan ut till Brommaplan. M&f checkade in på scandic och jag o D promenerade upp till mig. Jätteskönt att slippa gå där själv i mörkret för en gång skull!

Lördagmorgon (eller hm, förmiddag kanske ;-) ) åkte vi till Karlaplan och shoppade på Fältöversten. Vilket inte är nåt militärställe, utan ett vanligt, gulligt, triangelfascinerat köpcentra. Promenerade Narvavägen ner mot Djurgården, när det började närma sig dagens höjdpunkt...CATS på Cirkus! 
   
Jag var lite för dåligt inläst på storyn tyvärr, men den var helt klart sevärd. Första akten var kanske lite för mycket "hoppelihopp och danselidans" för min smak, men andra akten var riktigt nice. Se den!

Efteråt, klockan var bara typ halv sex då, tog vi djurgårdsfärjan mot Slussen, och promenerade bortåt gamla stan. Italiensk middag, sedan hem. Jag och David kollade på film och myste resten av kvällen.

Söndag blev mest shopping och ett besök på Moderna muséet. Riktigt nice med Dalí-utställningen! Lite läskig, men ändå. Jag tycker mycket om den stående utställningen där också, särskilt efter att man har läst om var o varannan konstnär nu.
Jag fick se Duchamp! Och Pollock! och Warhol! me be happy =D.

Klockan 17.15 var det så dags för mina nära att åka hem igen. Tyvärr. Att det ska va så jobbigt! Jag menar, HerreGud och KäraNån, vi ses på TORSDAG! det är fyra dagar. FYRA. Ändå börjar jag grina. Menmen, det betyder väl bara att jag bryr mig om karln. Det gör jag verkligen.

Känns lite bortskämt bara. Fyra dagar vad är det? ingenting! Särskilt inte om man tänker på min vän Theres som imorrn(!) åker till USA. Och stannar där i 13 månader!!! Och jag grinar över fyra dagar.

Nu ska jag läsa lite, klura över om jag ska utnyttja min sovmorgon imorrn, och sedan sova allt vad jag kan.
Det var en underbar helg, men lite trött blev man. =)

Sjukt konstigt att lägga sig ensam, förresten.

pussel&kräm
//humla

mera pepp!


Hej!

Jag har bra dagar! Fett skönt, sannerligen. Både torsdag och fredag har varit grymt fina, jag har varit pepp och är lugn. I like.

Igår gick jag och Petter en promenad på Söder, blev utkastade från ett café, hälsade på Röda korsets second hand och pratat om allt och alla. Trevligt! Nästa gång ska vi tajma med Agnes också =)

Sen var jag på en mysig liten klubb vid Telefonplan, som heter "Groddar och gräsrötter". Lyssnade först på en asfrän man (Per Hammarlund) som är gammal proggare. Sjöng egna visor om livet, världen och allting. BRA!
Sen var det dags för annledningen till att jag åkt dit, nämligen,...Fôlkräjjs! Mina vänner från Arvika som spelar Folkrock på fioler och slagverk m.m. DET var GRYMT! Pratade mycket med Johanna också, tack för det. Tycker om dej <3

Vilken värmlandsdag det blev!

Mina fredagar är fina. Har bara teori och sång, eftersom jag fixat ett stressa-ner-schema.
Sen kan jag inte säga att teori är min favvo. Har man en gång haft den fantastiske Åke Hansson, så är det banne mej inte lätt att vänja sig av med det. Finns ju ingen som kan mäta sig med den karln! Förlåt Göran, men Åke is the man.

Däremot älskar jag verkligen mina sånglektioner! Berit passar mig perfekt, och fattar verkligen precis. Härligt! Alltid så vänlig och peppande, så man mår bra när man går därifrån. =)


Nu sitter jag mest och fördriver tiden. Ni vet, har saker att göra, men orkar inte, så man hänger på fejjan istället. Borde verkligen öva....Lär inte bli nåt i helgen.

För.... David kommer hit! (Och mamma o pappa förstås ;-) ) TUMMEN UPP!

kram på er

Vissen tisdag. Eller bara lite vilsen.

Egentligen borde jag kanske inte skriva, eftersom kvällsmelankolin har slagit in med all kraft. Men i brist på annan underhållning så gör jag det ändå. Har haft gemensam piano och dirigering idag. SOm alla andra tisdagar, förstås. Det är roligt! Spelade inte upp på gemensam idag heller, vill ha nåt vettigt att spela först. Kanske får bli lite Bella Bartók nästa vecka. Hade gemensam sång också, sjukt intressant faktiskt! Fem olika tjejer sjöng, och det var verkligen fem olika röster, upplevelser och intryck. Sen är det väldigt spännande hur ett litet råd kan göra hela in/uttrycket annorlunda. Mest kommer jag ihåg Ellen som sjöng Rigmor Gustafssons "Still". Jag gillar känslan av att ens blick och hela koncentration är fastnaglad på den som sjunger från början till slut. Vi var många med tårar i ögonen. Kvällen innehöll en del övning, Idol och en pratstund med min favorit. Det är guld att höra hans röst. Om så bara tio minuter. På fredag kommer han hit! Jag har fått nån märklig lust att komponera här, så jag försöker ta vara på den. Har börjat knåpa på en liten jazzig pryl som heter "Things instead". Hoppas på att få den klar snart, tror att den kan bli, om inte bra, så iaf tänkvärd. Som sagt smyger sig kvällsdeppen på, sjukt jobbigt. Men så länge dagsångesten är under kontroll, så är det inget jag dör av. Längtar. Saknar. Vill. Och har absurt mycket dåligt samvete. För det mesta egentligen. Tack ni som låter mig andas, som frågar snällt och tittar med vänliga ögon. Det betyder massor, faktiskt. Nu ska jag sova bort allt jobbigt och tänka fina tankar. //Helena

Kanske inte god, men i alla fall Morgon.

Morgon.
Sällan jag blogggar på morgonen faktiskt. Men har man sovmorgon så.

Det har varit en helt fantastiskt bra helg! Sjukt snabb, men väldigt bra. Träfade HELA familjen, för en gång skull, det var fint. Mycket mat och lite mârten är väl en bra sammanfattning. Och farmor förstås! Var uppe hos henne o farfar i fredags o åt tårta. Hon fyllde år =)

Igår tillbringade jag kvällen på ett tåg. Baklänges.=/ Inte min favvo. Ovanligt segt gick det också, men thank God att jag hade min Potter-bok med mig =)
Det regnade på väg hem så promenaden blev ännu mer motbjudande än vad den brukar vara, själv i mörker i Stockholm. Don't like it.
Igår var förresten första gången jag sa hejdå till David utan att gråta. Bara nästan. Det går åt rätt håll??

Idag kommer bli en dålig dag. Jag känner det redan. Mår kasst. Måste massa. Vill inte. Ska be om att få gräva ner mig i eftermiddag istället för lekar i stan eller vad det var. Jag tror Carina förstår. Skulle vilja orka, meen Nej, inte det.

Fy farao vad jag är trött på att vela! Ska jag, eller inte? Hur ska jag? Om jag ska, när då? Vart ska jag ta vägen då? Betel or not, det är den stora frågan.

Men jo. Det är klart jag ska. Jag ska bara lära mig att orka först.


Hoppas din dag blir finare

//H

Imorrnimorrn


TORSDAG! Äntligen. Veckan har iofs gått ganska fort, men ändå, Äntligen torsdag. Det betyder att jag åker hem imorrn!!! Förlåt mig att jag tjatar, men om bloggen ska handla om mitt liv, så är hemlängtan del i det.

Hade bara Musikihistoria idag också, eftersom Kristendomskursen aldrig behagar dra igång. Lite segt faktiskt. Är nyfiken på den. Längtar till samtalsgrupperna också! Det kommer bli fint.

Idag var det min, Maddes och Elias tur att städa internatet. Wieeho! Gick hyfsat smidigt ändå. Jag kan som sagt gå igång på sånt där med städning, så jag drog över två korridorer extra, bara för att det var så gaaalet skitigt. Nöjd!

Kvällen spenderades delvis i Brommakyrkan (?), den vid rondellen iaf, på en föreläsning. En cp-skadad kille som heter Jonas Helgesson pratade om sitt liv och att hantera svårigheter. SÅ BRA! Så häfitgt att höra om hans tacksamhet till livet, trots att han har det SÅ mycket svårare med typ allt. Föddes med navelsträngen fyra varv runt halsen. Häpp. Inspirerande kille, verkligen!

Imorrn går tåget...=) Ska hem och myyysa hela helgen. Kanske blir lite mâten också... Ska försöka hinna gå och titta på Pettsons hus också. Har inte riktigt fattat att det brunnit. Så typiskt mej att bli jätteberörd och typ grina, fastä det inte har så mycket med mej att göra egentligen! Menmen, för mycket empati är väl ingen allvarlig sjukdom direkt.

Något roligare är att jag ska kika på Rebeckas nyinköpta mammakläder. Haha, det ska bli mysigt! Sen ska det bli spännande att läsa min krönika i tryck också, den kommer imorrn. Alltid lite annorlunda mot man tänkt sig, på nåt vis, delvis för att de ändrar lite skiljetecken och sånt smått.  Det är förresten den konstigaste krönika jag nånsin skrivit tror jag. Bara rörig. Men det är ju allt nu.

Det är dags för Poesi stund här på skrivarkammaren. Tror jag har nåt bra på G. En förklaringsdikt.

Tack och förlåt.

// yours truly H 


Kvällskvist


Idag har varit en riktigt hyfsad dag faktiskt. Snäll pianolektion, rolig bruksensemble och motiverad till övning (!).
Har meckat ihop mitt eget schema i Word, med inlagd övningstid varje dag, så nu banne mej, ska det bli åka av! Två timmar om dagen.

Tvättade ikväll, det var en liten upplevelse. Snacka om att köra på känn! Hm, tvättmedlet borde va i här. Och sköljmedlet, hm, här tror jag. Vilket tecken på den här stenåldersmaskinen betyder extra centrifugering? Och desssutom var halva torkrummet fullt med kläder =/ Tacka vetja Parkgatan med vettiga torkskåp och fina maskiner =)

Så här på kvällskvisten blir jag alltid lite, ptja, depp kan man väl säga. Ångest är ett annat korrekt ord i sammanhanget. Tänker på allt som inte blivit, allt jag borde ha, allt jag borde tänkt på osv. Störigt. Det är sjukt stressande att aldrig känna sig nöjd. 

Men nu ska jag försöka sova och ta tag i saker imorrn. Har tt.ex. övat på TOK för lite sång den här veckan! Förlåt Berit. Men jag har inte riktigt kommit in i svängen än.

Och Fi faraå va skönt attt det snart är helg igen. HEEEM! David, here I come =)
Nej men ärligt, jag behöver Värmland nu. Frid och ro, som finns där. Annars pallar jag inte det här.

Fick lite Värmland idag iaf, gick en promenad runt sjön med Lina förut, det var härligt! Tack för det, det gjorde oerhört gott. Så fint att diskutera gemensamma bekanta o så.  

Godnatt min kära vän, tack för att du läser.

//Helena

2 dagar till Värmland. KNAPPT!

Tha list!

Hur bor du: I ett studentrum, på internat, i Bromma
Brukar du komma i tid: Tyvärr inte...
Hur lång är du: 178 cm
Kan du laga mat: Nej, men jag kan imrpovisera.
Vad jobbar du med/pluggar du: Musik på folkis
Vad har du på dig just nu: Röda manchester och grå poncho
Har du någon fobi: Hematofobi (svår blodfobi), vassa saker och känsliga kroppsdelar, t.ex. handleder
Hade du en bra kväll igår: Marvellous!
Vilket är ditt senaste inköp: Falukorv, tror jag visst.
Din favoritdryck på morgonen: Mjölk eller juice
Var fick du dina senaste pengar ifrån: Berka, som betalade för Sonispherebiljetten.
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja
Vad hade du sönder senast: En skål, när jag svimmade =/
Vem snackade du med senast: David
Varm favoritdricka: Varm choklad!
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Vatten
Alkoholhaltig favoritdricka: Nope
När gjorde du senast något riktigt dumt: You tell me
Saknar du någon just nu: Sköjer ru ällör?
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Skratta åt mig när jag är upprörd.
Någon jag stör mig på: Det finns det väl alltid?
Intressen: Skriva musik, Poesi, Njuta, Umgås
Senaste person du kramade: Nenna. Eller Joel kanske?
Senaste person du ringde: David
Senaste person som ringde dig: Nenna
Vad drack du senast: Juice
Vill du ha barn: Nån gång så. Men inte än!
Längtar du till din nästa födelsedag: Ja..För då är det mârten och jag är med David =D
Har rakat dina ben någon gång: Ja
Är du sugen på något nu: Ja. Jobbar bort mitt sockerberoende..
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Inte en endaste liten en faktiskt
Använder du hudkräm: Nej. Faktiskt
Attraheras du av män med skägg: Hej konstigt fråga! Ptja. kanske det.
Micro-pop eller poppa själv: Davids micropoppade ;-)
Brukar du baka: Ja! Jämt helst!
Röstade du i det senaste valet: Ja, nu när man väl får.. 
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Det beror på.
Vilken låt lyssnade du senast på: Försvarstal - Winnerbäck
Har någon annan sovit i din säng inatt: Tyvärr inte.
Vad tycker du är äckligt: Andras odiskade disk
Har du pengar på mobilen: mm. Typ 70 spänn.
Vilken svordom använder du mest? Dret! möjligen.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 08.15
Var köper du dina matvaror ifrån? Coop Brommaplan än så länge. Det är DYRT! 
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Smilar hellre än knäpper.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Fett elpiano och sedan vänta tills jag vill köpa hus. 
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Ja
När var senast någon stötte på dig? =)
Vad åt du till middag senast? Middag? Tonismckor idag.
Kan du vissla? Nej, typ inte.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja! Massor!
Äger du några popband t-shirts? Bara lite Winnerbäck
När flög du senast? 16 september 2008
Pratar du några andra språk? Engelska och litelite franska
Har du gråtit offentligt? Jepp
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Stensugen faktiskt.
Vad har du med dig in på bion? Ma Boy and lots of popcorn.
Vad har du för väder? Jättefint
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Kulturhistoria, GeMu och Kör
När sov du senast på golvet? I sommar
Vilken är din favorit drink? Nåt syrligt utan alkohol!
Gillar du din boendesituation? Det funkar. Men vi får knasigt lite space var i köket!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Nuförtiden? 8, minst!
Är dina dagar fullbokade och stressiga? På nåt underligt sätt, ja.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Oh no, miss duktig här.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 19
Tror du på liv på andra planeter? Nej, inte intelligent
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Håll ut, och ring en vän.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Lätt! Tandem då alltså.
Tycker du om att krama folk? Ja! 
Äger du en digitalkamera? Ja
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Sissel Kyrkebö. Det är komplimang det!
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, det gör det faktiskt.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nää, inte det.
Är du mörkrädd? Beror på vart!
Tre saker du alltid har med dig? Mobilen, pengar och humöret. 
Vem har du snott denna lista av? Nalle...


Nu behöver jag sannerligen sömn. Godnatt!

Helg i Haninge

Det blev en mycket fin helg.

Humla har varit i Haninge, och det var sjukt bra! Bodde hos mín fina Nenna och vi gjorde sånt som man mår bra av. Typ åt glass, planterade en blomlåda och storstädade hennes badrum. Jag kan bli så galet pepp på sånt! Hälsade på hos hennes syster & svåger och träffade deras lilla goding Moltas, tre månader. Moltas mormor var också på besök, väldigt stolt =)

Sen slog det mej att, aha! jag känner en nisse till i Haninge, varpå jag messade till min vän Joel. HAn hade tid att ses så söndagen tillbringades hos honom. Charmtrollet bjöd på jätteseriös middag, huslig då!

(Lite kuriosa: Jag skulle kolla upp var Joel bor, för att vi skulle hitta dit. Sagt och gjort. Men vänta nu...Det här känner jag igen...Nenna! Var är det du bor?! Det visar sig att Nenna och Joel bor 4 nummer från varandra på samma gata. Granngården typ. Sa inte nån att världen är stor?!?!)

Iaf, mycket fiskgratäng och ännu mera kladdkaka (med daimchoklad i!) senare så såg vi på film. Så nu ÄNTLIGEN har jag sett första Sagan om Ringen. Stannade och pratade till alldeles för sent. Förlåt. Men tack för allt, det var väldigt trevligt! När tar vi film nr två?

Sov hos Nenna igen, för att slippa ta nattpendel hem i mörkret.


Kort sagt, en fin helg med goda vänner.

Sitter och styr upp mitt nyfådda (kan man säga så?) Spotify. Fixar spellistor och sånt. Himla bra grej! Lasse är min vän och jag ska träffa honom i november. Oh yeah!

Nu ska jag ta tag i den här veckan. Det är så svårt när allting blir så stora projekt! Minsta grej blir övermäktigt och jag orkar ingenting. Men jag ska gå till Carina och styra upp mitt liv lite iaf.
Jag ska klara det här!

4 dagar till Värmland. Bara 4 dagar. Men det är banne mej tortyr.

krams

Humlas framtid - en skiss =)


Torsdag! Musikhistoria. Och där tog det slut... ;-)
Men jag måste fixelifixa massa annat också, så det bli en full dag iaf. Öva piano, öva sång, öva gitarr, äta, handla, Skriva krönika, skriva sångpappret, etcetc. You get the picture.   


Igår pratade jag och David om framtiden...=) Fantiserade om nån slags möjlig plan över mitt liv och så där, väldigt spännande faktiskt.
Nu: ett år Betel.
10/11: jobba i Norge med Emma och sedan resa? Glimåkra? (Drömma går ju ;-) )
11/12: Bo Arvika, plugga vad som helst 60 hp för behörighet. Kanske Musik60hp Ingesund? Eller nån spexig kulturvetarkurs i Karlstad kanske?
12/13-15/16: Plugga bibliotekarie i fyra år på distans halvtid och jobba halvtid samtidigt med vadsomhelst, typ Konsumtant.

Ha, det skulle kunna va mitt liv! Förutsatt att jag får jobb i Norge/kommer in på Glimåkra, verkligen vill bli bibliotekarie etc. Men ändå!;-)

Ska jag plugga, så bli det med största sannolikhet på distans iaf, det är ju en bra början att veta det. Jag tänker INTE bo själv i Borås i fyra år om D bor i Arvika. punkt. (Sveriges regnigaste stad. Bara det gör ju att man flyr...)

Jag är verkligen en planeringsmänniska. Listor är min bästa vän, och organisering är min syster! Sen att det kanske inte märks rent fysiskt vad gäller städning och liknande tjafs, det kommenterar jag inte...

Knasigt det känns att skriva årtal så långt fram i tiden förresten! Man ha ju vanan inne att allt ska börja med 0, och så kommer plötsligt 10 och ställer till allting..

Nu äre lunch minsann! Kycklingsoppa med äppelpaj till efterrätt, tror jag bestämt.


8 dagar kvar till Värmland. 8 dagar.

kram!


Tisdagstankar

Tisdag. Det betyder i min värld dirigering, gemensam piano och gemensam sång. Kul, faktiskt =)
Såg inte direkt fram emot pianot (jag blir så störttnesrvös inför sånt) men jag slapp spela. Fint. Vår enda riktigt klassiske pianist David spelade sist, och det var det sjukaste jag har hört! Mozarts variationer i F-dur, i ett tempo som skulle få Mozart själv att svimma.... Nej men ärligt, shit vilken talang den killen har. Jag imponeras och inspireras.

Ikväll tänkte jag hälsa på Nenna, men det blev lite tight, så vi la det projektet på is till nästa vecka. Imorrn drar vi på utflykt, det blir mys hoppas jag.

Det går bättre med hemlängtan nu iaf, det är skönt. Verkligen inte borta än, men det funkar.

Jag tillbringar min lediga tid vid pianot eller vid datorn, vilket låter rätt lame. Man bor för första gången i sitt liv i storstan, och väljer att scrolla och öva... Men jag orkar inte va med folk egentligen. Eller jo, men jag orkar inte anstränga mig för att vara käck och spontan. Orkar inte vakta tungan liksom.
Och jag har inga vänner här som jag "slipper bete mig" i närheten av. = Helena stannar på rummet.

Det är ganska tungt att inte veta vad man vill! Tvivlar på om jag är på rätt ställe, om jag alls kommer klara detta utan att må sämre av det, om jag slösar min tid etc. Det är svårt. Tungt att bära. Men jag har lovat mig att ge detta en vettig chans på en månad eller två, och om det inte känns bra då, så är det ju bara att flytta hem. Skulle kännas som ett fett nederlag bara. Men jag måste försöka tänka att det inte är mitt fel om skolan inte passar mig. Men det är svårt.

Idag är det lite extra jobbigt att inte vara hemma iofs. Det är 1 september... Månadsskifte = nåt att fira för David och Helena... 10 månader för att vara exakt. Damn it vad mycket jag skulle ge för att vara i Arvika nu!

Nu ska jag vara lite ledsen och sen äta yoghurt. Och hoppas att jag inte träffar nån på vägen.

kram till dig och en fetblöt puss till min älskling

RSS 2.0