onsdag 24/10

Så här efter midnatt kommer tilltänket.
Det nu huvudet fått tillräcklig distans till böckerna, till nyheterna till omvärlden.
Det är nu jag hinner.
 
Jag borde förstås sova. Men det är mycket man borde.
 
Mina dagar är välfyllda. Varierade, men fulla.
Jag pluggar, jobbar lite på Fisken, pluggar lite mera, åker en sväng till Karlstad.
Ikväll var jag på konsert med Davids elever, det var roligt.
 
Så tacksam att jag får jobba lite också! Det är värdefullt  att träffa människor. Ärliga, enkla barn som inte krånglar till det. Sen är en arbetsdag ett ganska bra tillskott i kassan.
 
Den här veckan består mycket av lådor. På lördag får vi nämligen tillträde till VÅR nya lägenhet. Det är förstås Davids lägenhet så länge, men så småningom ska ju jag också bo där. Det känns... stort. Det känns knäppt. Och jätte, jättebra.
 
Om två månader och fem dagar är jag fru.
Jag tycker själv det är jobbigt när folk tjatar om grejer, men det här kan jag liksom inte låta bli...
Ambitionen är något... nedtonad?  Nej inte riktigt så, men alltså, i början är det lätt att tänka vad alla kommer tänka, vad alla ska tycka och så. Nu känns det mer som... Det blir vårt bröllop hur det än blir. Klyschigt och fint, men sant är det.
 
Om två månader och fem dagar är jag fru.
 
Amen.

Australien!

Det går inte riktigt att beskriva vilken sjukt bra resa jag och Josse fick oss till Australien, men jag ska försöka litegrann ändå. Det var två av de mest intensiva veckorna i mitt liv, och det var ju lika bra, vi ville se så mycket som möjligt förstås!
 
Det var en evighetslång resa (Jag minns inet ens hur lång den var) Arvika-Stockholm-Peking-Shanghai-Sydney-Townsville. Vi började med att tåget var försenat typ en timme, då hann vi bli lite svettiga... Det gick bra. Sen satt vi ett gäng timmar i Peking på vägen också, jösses. Men efter vad som kändes som tusen timmar satt vi äntligen i taxin i T-ville på väg hem till Erica och Jonas.
 
Sån glädje att se dem igen!! Knäppt!
 
Veckan i Townsville fylldes med vandring i regnskogen, vilda koalor, näbbdjurssafari, båttur, djurparksbesök, äkta mangoglass, australiens högsta frifallande vattenfall, chokladnachos och vacker utsikt.
Det allra bäst var nog ändå vår spontana roadtrip till Cairns där vi dök i Stora barriärrevet. W O W.
 
 
 


 


Vi sa hejdå till Jonas och Erica och begav oss till Sydney för att spendera våra sista dagar i landet. Maxade dagar! Rundtur på operahuset, Madame Tussauds, Bondi Beach, Turistbusstur, gudstjänst i Hillsong church, Sydney Tower Eye, Sydney Aquarium, promenader i Darling harbour och boende på ett roligt hostel "The Funk house".
 

Höjdpunkten? Förstås många, men klättringsturen upp på Sydney harbour bridge i solnedgången, det var riktigt häftigt!! Jag tror det var 134 meter upp i luften, man kunde se 10 mil åt alla håll, solnedgången, operahuset, Sydney Skyline.... Vi var lätt knasnervösa innan, men jösses va häftigt det var. Minne för livet.
 
 
 
 
 
Högst uppe vid flaggorna var vi :)
 

Jag skulle kunna flera kilometer till. Men jag stannar här. Kontentan har jag nog fått fram: Vi är så glada att vi åkte, det var så SJUKT värt! :)
 
//Helena
 
 

RSS 2.0